Sportfysiotherapie

Het behandelen binnen de actieve fysiotherapie kent een hands-off wijze. Zo zullen handvattingen alleen gebruikt worden als sturingsmiddel om een bepaalde beweging te maken indien dit zelfstandig niet uit te voeren is. Tijdens de therapie wordt er uitgegaan van het nemen van eigen verantwoordelijkheid als het gaat om het uitvoeren van oefeningen en je aanwezigheid. Daarnaast is er een gerichte en intensieve begeleiding van onze kant.

De behandeling

De therapie richt zich op bewustwording, het zelf leren omgaan met de klacht, het versterken en verbeteren van de belastbaarheid en stabiliteit. De therapie kan ervoor zorgen dat je weer in balans komt en weer vrij durft te bewegen.

Na een uitgebreide intake maken we een programma op maat. Dit programma heeft een duidelijk begin en eind en kan variƫren van een aantal behandelingen tot een programma van 3 of 6 maanden. Dit in combinatie met eventuele behandelingen van andere behandelaars.

Tevens kent het programma SMART(duidelijk) gerichte doelstellingen en wordt er een behandelovereenkomst getekend voordat je gaat starten met het daadwerkelijke programma.

Je kunt met en zonder verwijzing terecht.

Zorgverzekeraars hebben (sport)fysiotherapie in het aanvullende pakket opgenomen. Het aantal te vergoeden behandelingen kan verschillen per pakket.
Kinderen onder de achttien en chronische aandoeningen vallen onder de basisverzekering.

Twijfel je? Vraag het onze receptioniste of raadpleeg je verzekeraar. Onze receptioniste kan na het invoeren van de basisgegevens inzien of je recht op vergoeding hebt.