Echografie

Met echografie sámen naar de klacht kijken!

Echografie is een medisch beeldvormende techniek waarbij met geluidsgolven gekeken wordt naar afwijkingen in spieren, pezen en gewrichten. Echografie is onschadelijk voor lichaamsweefsels, laagdrempelig toepasbaar, en bovendien goedkoop. Daarmee onderscheidt het zich van röntgen en MRI. Tegenwoordig wordt echografie daarom vaak als eerste beeldvormende techniek ingezet!

De echografie binnen Motus richt zich vooral op onderzoek en diagnostiek. Daarnaast is advies – na teamoverleg – voor een vervolgtraject erg belangrijk. Samenwerking met je eigen therapeut en huisarts is van wezenlijk belang om je zo snel mogelijk van je klachten af te helpen of je door te kunnen verwijzen naar de juiste persoon / specialist. 

Voor wie en wanneer:

Echografie komt in aanmerking bij aandoeningen van gewrichten, spieren en pezen. Denk hierbij aan slijtage, peesontstekingen, slijmbeursontstekingen en zenuwen in de arm, het been en de voet.

In het begintraject:
Echografie kan goed ingezet worden in het begintraject van bewegingstherapie zodat meteen de juiste insteek kan worden gekozen voor een optimaal herstelprogramma. Onderzoek heeft uitgewezen dat behandeltrajecten hierdoor aantoonbaar korter en dus goedkoper worden!

Tussentijds:
Je bent bezig met een behandeltraject en vraagt je af of het met de klachten wel de goede kant op gaat; of je wilt nu graag meer inzicht in het verloop van de klachten in de nabije toekomst.

Als second opinion:
Soms kan het gebeuren dat ondanks een zorgvuldig opgezet behandelplan er geen of onvoldoende verbetering van je klachten optreedt. Dat is het moment om met echografie de klachten nog eens te laten beoordelen. Regelmatig komt het voor dat door bijsturing van het therapeutisch beleid er alsnog verbetering optreedt en dat er meer begrip ontstaat waarom het herstel minder snel gaat dan je verwachtte.

Kosten:

Je krijgt na afloop van het onderzoek – een rekening met het verzoek die met je pinpas mobiel te betalen (het tarief bedraagt momenteel 72,50 euro). De nota kan desgewenst ingediend worden bij de zorgverzekeraar; mogelijk kom je in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding.

Aanmelding en meer info

T 038-4440680 (vraag naar At Voorhorst)
info@motus-hattem.nl