Golf fysiotherapie

In 2003 gingen mijn partner en ik op vakantie naar Schotland. Na een week te hebben rondgereisd, kwamen we maar niet tot rust.Op de Ile of Skye kwamen we bij een golfbaan met een Nederlandse eigenaar. Hij duwde ons wat golfclubs in de handen en zei:”ga maar wat buiten spelen op onze golfbaan!”. Nou, daar gingen we. Met naast ons de woeste zee en veel wind, probeerden we het balletje richting en snelheid te geven. Wat moeilijk en wat leuk! Ons vakantiegevoel was er op slag en we bleken verknocht, nee verslaafd aan het golfspel vanaf toen.

“Hoe meer je leert des te minder je weet” geldt zeker voor golfen. Hoe beter je wilt golfen, des te moeilijker het wordt. Het gaat om kleine finesses, los kunnen laten en durven. Je fysieke en mentale gesteldheid spelen bij dit spel een grote rol.

Wat is golffysiotherapie

Golffysiotherapie is een begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut op het gebied van golf.

Voor wie

In samenwerking met de golfpro’s van Dutch Golf Center Hattem kunnen we golfspecifieke blessures en klachten signaleren en aanpakken.

Ook wanneer u beter wilt worden in uw prestaties is golfspecifieke training middels een specifiek programma een optie.

Wat doen we

Vaak zal, eventueel in overleg met de golfpro, een analyse van uw swing en uw lichamelijke gesteldheid worden gemaakt om uit te filteren waar problemen vandaan zouden kunnen komen.
Vanuit daar zal er een programma of behandeling op maat worden gemaakt om het probleem te lijf te gaan en uw doelstellingen te behalen.

Het resultaat: een uitgebalanceerde golfswing zonder pijnklachten.

Binnen ons centrum maken we hierbij gebruik van onze Kinesis-wand die de swing in de verschillende fases goed kan nabootsen. Hierbij wordt veel gevraagd van uw beweeglijkheid, stabiliteit en balans en deze kunnen we dan ook erg goed trainen en dus beïnvloeden.

Aanmelding en meer info

T 038-4440680 (vraag naar Hedwig)
hedwig@motus-hattem.nl

Ik nodig je van harte uit om een afspraak te maken of verdere informatie in te winnen als je nieuwsgierigheid is gewekt.

Tot ziens!