Actieve fysiotherapie

Het behandelen binnen de actieve fysiotherapie kent een hands-off wijze. Zo zullen handvattingen alleen gebruikt worden als sturingsmiddel om een bepaalde beweging te maken indien dit zelfstandig niet uit te voeren is. Tijdens de therapie wordt er uitgegaan van het nemen van eigen verantwoordelijkheid als het gaat om het uitvoeren van oefeningen en je aanwezigheid. Daarnaast is er een gerichte en intensieve begeleiding van onze kant.

De behandeling

De therapie richt zich op bewustwording, het zelf leren omgaan met de klacht, het versterken en verbeteren van de belastbaarheid en stabiliteit. De therapie kan ervoor zorgen dat je weer in balans komt en weer vrij durft te bewegen.

Na een uitgebreide intake wordt er een op maat gemaakt programma gemaakt. Dit programma heeft een duidelijk begin en eind en kan variƫren van een aantal behandelingen tot een programma van 3 of 6 maanden. Dit in combinatie met eventuele behandelingen van andere behandelaars.

Tevens kent het programma SMART(duidelijk) gerichte doelstellingen en wordt er een behandelovereenkomst getekend voordat u gaat starten met het daadwerkelijke programma.

Klik hier om kijken naar je vergoeding.