Terug naar het overzicht

Petra Jansen

Manueel therapeut en Echografist
“De richting van de wind kan je niet veranderen, wel de stand van je zeilen”

In 2006 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Enschede. Daarna heb ik in 2012 de opleiding Manuele therapie afgerond aan de SOMT.

Sinds juli 2023 ben ik werkzaam bij Motus, nadat ik bij verschillende eerstelijns praktijken de nodige ervaring heb opgedaan. Als manueel therapeut herstel ik het lichaam in het vrij kunnen bewegen en verminderen van pijnklachten, maar ik ga ook op zoek naar de oorzaak van de klacht en waarom de klacht niet vanzelf hersteld. Als het nodig is voor het herstel zoek ik overleg en samenwerking met andere disciplines en hier ligt de kracht van Motus.

In 2017 ben ik me gaan ontwikkelen in de echografie, als aanvulling op het diagnostisch onderzoek. Echografie kan ondersteunen in het behandeltraject, zodat deze nog beter afgestemd kan worden.

Ons vak is altijd in beweging en mijn streven is om effectieve therapie aan te bieden, volgens de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Daarom ben ik in 2019 gestart met de master Evidence Based Practice in Health Care aan de UVA, om verbinding te leggen tussen onderzoek, therapie en wetenschap.

Zelf ben ik graag in beweging met hardlopen, wandelen en boulderen en speel ik saxofoon bij verschillende orkesten.

Werkdagen: Ma. | Di. | Wo. | Vr.
BIG registratie nummer: 29065732704

Terug naar het overzicht