Waarom motus?

  • adfafs
  • Tekst 2
  • Tekst 3
  • Tekst 4

Promotus

Voor de sporter!

Aanbod:  
– (sport)fysiotherapie,
– manuele therapie
– training

Promotus is onderdeel van Motus, dat zich concentreert op de sporters. We zijn er voor de recreatieve sporter met knieklachten tot de topsporter die prestaties wil verbeteren! Wij bieden een geïntegreerde benadering van (sport)fysiotherapiemanuele therapie en training voor mensen die op zoek zijn naar het beste en blijvende behandelresultaat. We onderzoeken samen met jou wat jij nodig hebt om jouw sport onbelemmerd uit te kunnen voeren. Hierbij zoeken we naar een permanente oplossing!

Wil je zien hoe wij te werk gaan? Bekijk dan eens het verhaal van profbasketballer Mike Schilder. Hij legt uit wat voor blessure hij heeft gehad en wat Promotus voor hem heeft betekend. 

Ons Aanbod
1. (Sport)fysiotherapie  
De (sport)fysiotherapie richt zich op het herstellen van een blessure, het verbeteren van sportprestaties en het voorkomen van blessures. De sportfysiotherapie bestaat voornamelijk uit een hand-off benadering waarin je actief werkt aan je herstel in de trainingszaal. Binnen de therapie maken we gebruik van diverse trainingstechnieken waaronder vliegwieltraining, wat zeer geschikt is voor peesproblematiek. Dit is een trainingsmethode die oorspronkelijk door de ruimtevaartorganisaties NASA en ESA zijn ontwikkeld om astronauten te trainen in gewichtloze toestand. Wanneer je bij ons komt onderzoeken we de eerste keer samen met jou wat er aan de hand is, waarom je nog niet hersteld bent en wat jij nodig hebt om jouw sport weer onbelemmerd uit te kunnen voeren. Klik hier als je meer wilt weten over (sport)fysiotherapie.

2. Orthopedische manuele therapie 

De orthopedische manuele therapie richt zich vooral op het functioneren van de wervelkolom, maar is inzetbaar voor alle gewrichten. Deze behandelvorm richt zich primair op het herstellen van bewegingsvrijheid en pijn. Secundair is het gericht op verbeteren van houding, preventie en de balans van belasting / belastbaarheid. Klik hier als je meer wilt weten over manuele therapie.


3. Samenwerking sportclubs 
We werken samen met diverse sportclubs zoals de eredivisie basketballers van Landstede Hammers. Kijk wat dit inhoudt voor jouw vereniging!
– Landstede Hammers 
– s.v. Hatto Heim 
– Tennis Club Hattem
– Crossfit Zwolle 
– Gewichtheffen Zwolle
Wil jij ook dat jouw sportclub de begeleiding krijgt die het verdient? Stuur een mailtje en we kijken graag wat we voor je kunnen doen!

4. Individuele sporters Naast het samenwerken met sportclubs begeleiden wij individuele topsporters zoals freestyle BMX-er Menno Rouwenhorst. Ben jij individuele sporter en ben je op zoek naar begeleiding? Stuur een mailtje en we kijken graag wat we voor je kunnen doen!

Menno5. Gratis blessurespreekuur voor sporters

Als sporter wil je ongehinderd jouw sport kunnen uitvoeren. Indien er blessures zijn wil je zo snel mogelijk geholpen worden zodat je weer kan deelnemen aan je sport. Om zo goed mogelijk aan te sluiten op deze behoeften biedt Promotus elke woensdag van 17:00 uur tot 18:00 uur een gratis blessurespreekuur aan. Tijdens het blessurespreekuur wordt nauwkeurig bekeken wat er aan de hand is. Daarna wordt bepaald of eventueel verdere therapie noodzakelijk is. Meer weten? klik dan hier.


Team
Promotus bestaat uit (sport)fysiotherapeut Tom Pendjol en orthopedisch manueel therapeut Remco Mooiweer. We zijn twee sportfanaten die begrijpen hoe vervelend het is als je beperkt wordt in je sport! We helpen je graag zo snel mogelijk van je blessure af, zodat jij jouw sport weer onbelemmerd kan uitvoeren! We zijn met Promotus onderdeel van Motus, wat de overkoepelende naam is voor ons centrum waarin diverse zelfstandige zorgverleners naadloos samenwerken. We geloven dat de beste zorg geleverd kan worden door te doen wat je leuk vindt, waar je goed in bent en vervolgens samen te werken. Mogelijk werken we tijdens jouw traject ook samen met één of meerdere collega’s uit het Motus-team als jij hierdoor (sneller) jouw doel kan behalen!