b_420_420_16777215_00_images_team_2020_Roos_2.jpg
Oefentherapeut Mensendieck

"Bewust worden is het waarnemen van dat wat er is"

Bewustwording van patronen die zo zijn ingesleten dat we niet eens weten waarom we het doen zoals we het doen. Als er klachten ontstaan door onbewuste patronen is het zinvol om hier naar te kijken en te onderzoeken of het ook anders kan: door voorlichting, oefeningen, intrainen, het leren herkennen van in standhoudende factoren die ervoor zorgen dat een houding of een beweging gaat zoals het gaat.

Mijn doel is dat de cliënt in de therapie voldoende leert om uiteindelijk zelfredzaam te worden en terugvallen in oude gewoontes een keuze kan zijn en niet een vanzelfsprekendheid. Zelfredzaamheid op activiteiten- en participatieniveau wordt getracht zolang mogelijk op het niveau te houden zoals cliënt dat wil en mogelijk is. Hiervoor zet ik gerichte oefentherapie in onder andere gericht op: mobiliseren, stabiliseren, activeren, spierversterking, spierontspanning, balans, functioneel oefenen, dwz de houding/beweging oefenen die moeite geven.

Ik heb mij gespecialiseerd in het behandelen van (zwangerschapsgerelateerde) bekkenklachten en ben geregistreerd bekkenoefentherapeut.
Slaapproblematiek is een andere richting waarin ik mij heb gespecialiseerd, zowel voor volwassenen, kinderen en pubers. Het is een laagdrempelige manier om met uw slaapprobleem aan de gang te gaan.

Op oudere leeftijd brengt vallen een risico op botbreuken met zich mee en in geval van osteoporose neemt dat risico toe, het voorkomen van vallen is dan natuurlijk zeer wenselijk. In de praktijk gebruik ik regelmatig elementen uit het programma Vallen Verleden Tijd

Een andere specifieke doelgroep waar ik bijscholing voor heb gevolgd en een grote interesse voor heb zijn de musici. Muziek maken doe je met instrument maar zeker ook met je lichaam, daarbij vragen sommige instrumenten een specifieke, niet altijd een optimale houding en dit kan voor klachten zorgen.

Klik hier om terug te keren naar het teamoverzicht.

Openingstijden

Maandag 07.30 - 21.00
Dinsdag 07.30 - 21.00
Woensdag 07.30 - 21.00
Donderdag 07.30 - 21.00
Vrijdag 07.30 - 18.00
Zaterdag 09.00 – 12.00

Contactgegevens
Motus, centrum voor bewust bewegen
Hoopjesweg 2b, 8051 DB Hattem
Telefoon: 038-4440680
E-mail: info@motus-hattem.nl
Maak een afspraak