Pilates

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve groepsles die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

Waarom Pilates?   

Het hele lichaam is aan het ‘werk’ als je Pilates doet. Maar je traint met name  je rompstabiliteit oftewel core-stability. Met ‘core’ wordt je romp of je kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures en geeft kracht en balans in je dagelijkse activiteiten en helpen je bij een goede houding. Joseph Pilates ( de grondlegger van Pilates) noemde zijn methode ’the art of controllogy’. Hij geloofde sterk in het principe dat je met je geest controle kunt krijgen over het functioneren van het lichaam. Bij Pilates heb je dus concentratie nodig. Door die focus die je in de les nodig hebt, zul je ook ervaren dat er rust in je hoofd, oftewel ontspanning ontstaat.                    

Pilates heeft dus veel voordelen, zoals een beter lichaamsbewustzijn, balans, coördinatie, kracht, lenigheid en ontspanning.  

Uitvoering                                                                                                                     

De meeste oefeningen zullen we uitvoeren op een matje. Daarbij gebruik je meestal de eigen lichaamsweerstand en soms ook materialen, zoals een dynaband. Je hebt geen speciale kleding nodig en het trainen op de ‘blote’ voeten wordt aangeraden. De lessen worden zowel op de ochtend als avond aangeboden en duren ongeveer 50 min. We zijn deskundig en ervaren in het aanpassen van de les op niveau en uw persoonlijke aandachtsgebied.                                                                                                                         

Rooster en kosten  

De lessen worden betaald via een abonnement met automatische incasso bij Fit&Focus Hattem. Voor een overzicht van de rooster en kosten klik dan hier.

Informatie en aanmelding       

Ben je enthousiast geworden neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking en/of proefles met Magda Willemsen via 06 41584161of stuur een mail naar fitfocushattem@gmail.com