Pilates

Pilates is een lichaamsoefening ontwikkeld door Joseph Pilates. Joseph ontwikkelde deze methode tijdens de eerste wereldoorlog om het rehabilitatieprogramma van oorlogsveteranen te verbeteren. Tegenwoordig is Pilates een goed fitnesssysteem dat veel gedaan wordt door professionele dansers, sporters en het is het “geheim” van vele beroemdheden. Pilates bestaat uit een serie vloeiende oefeningen die je op de grond kunt uitvoeren, je kunt het dus ook thuis doen. Het is geen sport waar je alle kanten voor hoeft op te rennen.

Er zijn ontzettend veel Pilates oefeningen die elk lichaamsdeel kunnen trainen, maar uiteindelijk draait alles om je core. Met de core bedoelen we de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in correcte balans staat en de spieren die het wervelkolom ondersteunen

Wat kun je met Pilates bereiken?

Met Pilates verbeter je jouw kracht, flexibiliteit en balans. Je ontwikkelt lange en sterke spieren en je versterkt je innerlijke core om je wervelkolom te ondersteunen. Je krijgt dus spieren met lange elegante vormen. Tevens verbeter je jouw lichaamsbewustzijn en bouw je aan een betere houding. Zo kun je een soepele en sterke rug ontwikkelen.Pilates helpt je dus kort gezegd met je houding in het dagelijks leven en bij sport te verbeteren. Met Pilates kun je ook blessures helpen voorkomen, het is dus een perfecte aanvulling voor als je een andere sport beoefent.

Voor wie is Pilates?

Pilates kan door iedereen beoefent worden, jong en oud, man en vrouw, het kans zelfs als je zwanger bent. Het enige wat je wel moet onthouden is dat je op je eigen niveau moet trainen.

Fysiotherapeuten adviseren tegenwoordig ook steeds meer patiënten met nek- en rugklachten om aan Pilates te doen. Dit komt omdat je met Pilates ook werkt aan de dieper gelegen spieren. Je kunt hierdoor rugklachten en nekklachten verminderen en voorkomen.

Kosten

 per kwartaalper half jaarper jaar
Groep (max 8 personen)   
1x 1uur per week€ 44,50€ 43,00€ 39,75
2x 1 uur per week€ 62,50€ 59,00€ 55,75
Inschrijfgeld€ 20,00€ 20,00€ 20,00
Jeugdtarief€ 32,00€ 32,00
tarieven zijn per maand,betaling gaat via automatische incasso en alle tarieven zijn inclusief BTW.