Persoonlijke ontwikkeling

Coaching is de vorm van begeleiding die erop gericht is gedrag van mensen in positieve zin te veranderen. Haptonomie is de leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven. 

Coaching

Coaching is de vorm van begeleiding die erop gericht is gedrag van mensen in positieve zin te veranderen. Er wordt uitgegaan van gezonde mensen die geloven in verandering waarbij inzicht en gedrag een belangrijke rol spelen.

Haptonomie

Haptonomie is de leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven. Het komt van twee oude Griekse begrippen. Namelijk hapsis en nomos. Hapsis betekent gevoel of gevoelsbeleving. En nomos betekent norm, regel of wet.
Haptonomie is een benaderingswijze. En begeleidingswijze hoe mensen, kunnen leren ontdekken, beter hun eigen keuzes te maken. Waarbij in de haptonomie gevoelens de belangrijkste rol spelen.Je lijf, gevoel en gedachten beïnvloeden elkaar. Gedachten en denkgewoonten kunnen je stimuleren, moed geven en grenzen helpen verleggen. Maar ze kunnen je ook belemmeren. Bij de Praktijk voor persoonlijke ontwikkeling leer je verbinding tussen hoofd en hart te maken. Je ervaart ruimte om vanuit innerlijke rust beslissingen te nemen. Beslissingen die van jóu zijn. Je laat je niet meer leven door de verwachtingen, prikkels, drukte en haast om je heen. Je maakt keuzes vanuit je werkelijke zelf. Je leeft jouw leven.

Voor wie?

Ik begeleid volwassenen en jongvolwassenen die verlangen naar meer harmonie tussen denken, voelen en doen. Die in contact willen zijn met hun innerlijke verlangens en die ruimte willen geven. Die bewuste keuzes willen maken vanuit hun vrije wil, in plaats van gedragspatronen van anderen te kopiëren. Die hun leven willen leven zoals zij voelen dat het voor hen bedoeld is. En die geloven dat als zij het beste uit zichzelf halen, dat ook een zegen is voor de mensen om hen heen.

Begeleiding, geen therapie

In de Praktijk voor persoonlijke ontwikkeling krijg je begeleiding, geen therapie. Het uitgangspunt is niet jouw probleem, maar je verlangen. De focus ligt niet op het verleden, maar op dat wat er is. Jij bent zelf de expert van je eigen leven. Ik help je dichter bij je eigen innerlijke wijsheid te komen, zodat je kunt kiezen om van daaruit te leven.

Zo werkt het

We beginnen vanuit de vraag waarmee jij bij mij komt en formuleren het doel van de begeleiding. De sessies waarin we naar dat doel toewerken, bestaan uit een combinatie van oefeningen en gesprekken. De frequentie van de sessies bepaal jij zelf. Vaak krijg je een opdracht mee naar huis. Ook vraag ik je om van elke sessie een kort reflectieverslag te maken. Dat geeft inzicht in je eigen proces. 

Tarieven

Een intake kost € 35,00, vervolgsessies van 50 minuten kosten € 70,00. Raadpleeg je zorgverzekeraar voor de vergoeding en vraag daarbij naar de natuurgeneeskundige therapie.

Voor meer informatie kijk via deze link op mijn website.