Motus volgt de ontwikkelingen rondom het covid-19 protocol en vooral de veranderingen daarbinnen nauwlettend. We willen niets liever dan onze cliënten weer van dienst kunnen zijn.
Mensen in beweging brengen door zelf bewogen te zijn is ons motto, en ook in de afgelopen periode ontdekken we hoe belangrijk wij dat vinden. Het is aardig gelukt de afgelopen periode, gelukkig blijkt therapie op afstand via beeldbellen voor een aantal cliënten een goed alternatief. We krijgen er steeds meer handigheid en plezier in en datzelfde geldt voor onze cliënten. Maar gelukkig kan gemeld worden dat alle zorgprofessionals binnen Motus weer volledig werkzaam zijn, met inachtneming van de wettelijke bepalingen!

De maatregelen die wij daarbij treffen en van jou als cliënt vragen lees je hieronder.

Voor jou als cliënt 

Hoe maak je een afspraak?
Het heeft onze voorkeur om te bellen naar 0384440680. Er een korte gezondheidsscreening waarna een afspraak gemaakt kan worden. 

Screen je gezondheid voorafgaand aan de behandeling
  • Heb je of één van je huisgenoten neusverkoudheid/hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden Celcius) - dan meld je je af.
  • Indien je of je huisgenoten last hebben gehad van bovenstaande symptomen, ben je en zijn je huisgenoten dan 14 dagen klachtenvrij? Indien dat het geval is ben je welkom.
  • Ben je bekend met risicofactoren inzake Corona en zit je in de risicogroep? En dit is niet mondeling besproken met je therapeut? Dan meldt je je af en vraag je telefonisch contact met je therapeut.
  • Hooikoorts? Draag zelf ook en mondkapje bij het bezoek aan Motus. Informatie RIVM: https://vimeo.com/414693418
Anderhalve meter
Een volle wachtkamer is door de 1,5 meter afstand-regel nu niet aan de orde. We hebben bij vgrmalaysia.net elke behandelkamer stoelen geplaatst, zodat je veilig kunt wachten op je therapeut. Kom ook niet te vroeg voor je afspraak, de kans is groot dat je dan buiten moet wachten. Ook in de behandelkamer en de zaal wordt de 1,5 meter aangehouden. Neem daar ook zelf je verantwoordelijkheid voor.

Hoe zit het met de veiligheid?
Neem een eigen badlaken mee, zorg voor schone kleren, hygiëne met niezen en hoesten. Je moet bij het betreden van de praktijk de handen desinfecteren in de hal, en daarna proberen nergens meer aan te zitten. Kranten en tijdschriften zijn al weggelegd, wees ook voorzichtig met telefoongebruik. We vragen je thuis je handen te wassen, te douchen (indien van toepassing) en om te kleden. Het toilet wordt zeer regelmatig ontsmet, maar indien niet nodig, niet gebruiken. Neem een hoeslaken of groot stranddoek mee voor bij de manueeltherapeut en bekkenfysiotherapeut. Neem daarnaast nog 2 extra handdoeken mee voor bij de bekkenfysiotherapeut.

Overige maatregelen
  • Bij binnenkomst, desinfecteer uw handen, de pomp hangt in de hal.
  • Hoe graag wij als therapeuten ook aanraken, voorlopig schudden we nog geen handen!
  • Wij gaan alleen aan het werk als we fit zijn. Er zijn nooit meer dan 2 therapeuten en cliënten in de zaal aanwezig. Wij zorgen zelf goed voor onze persoonlijke hygiëne. We hebben de beschermmiddelen die voorgeschreven zijn door RIVM en onze beroepsgroepen.
  • Er is een scherm voor de balie geplaatst en er staat een bakje klaar voor het overhandigen van documenten die wij nodig hebben voor administratie.
  • We zorgen na iedere cliënt ruimschoots voor ontsmetten van oppervlakten, deurklinken, etc. Het kan zijn dat uw behandeling daardoor iets eerder wordt afgerond.
  • We hebben waar nodig in het pand lijnen aangebracht op de vloer om looproute en afstand duidelijk te maken.

Openingstijden

Maandag 07.30 - 21.00
Dinsdag 07.30 - 21.00
Woensdag 07.30 - 21.00
Donderdag 07.30 - 21.00
Vrijdag 07.30 - 18.00
Zaterdag 09.00 – 12.00

Contactgegevens
Motus, centrum voor bewust bewegen
Hoopjesweg 2b, 8051 DB Hattem
Telefoon: 038-4440680
E-mail: info@motus-hattem.nl
Maak een afspraak