Medische fitnesstraining

Ben je in de eindfase van je fysiotherapeutische behandeling? Of heb je deze al afgerond en wil je onder begeleiding blijven trainen?

Wat is Medische Fitnesstraining

Met medische fitness wordt op een verantwoorde manier de belastbaarheid van het lichaam vergroot. U doet dit aan de hand van een individueel gericht trainingsprogramma en persoonlijke, deskundige begeleiding. Tijdens en na een trainingsperiode voelt u zich energieker en sterker en krijgt u letterlijk en figuurlijk meer veerkracht op zowel fysiek als emotioneel gebied.

Voor wie?

Wie kiest voor medische fitness, is meestal tijdens of na behandeling door de fysiotherapeut of na ontslag uit het ziekenhuis, op zoek naar meer ( spier-) uithoudingsvermogen en verdere vermindering van zijn/ haar specifieke klachten.

De kleinschaligheid en intensieve begeleiding, die Fitfocus garandeert kan een motivatie zijn om voor de medische fitness te kiezen maar ook valt te denken aan:

  • Specifieke wensen op het gebied van uithoudingsvermogen/ kracht of gewichtsbeheersing heeft.
  • Begeleid en verantwoord trainen na een blessure, tijdens zwangerschap of na de bevalling.
  • Actief aan uw gezondheid werken als u wat ouder bent , lang niet gesport heeft of als u zich niet sterk genoeg voelt om alleen te gaan sporten.

Begeleiding / training

Persoonlijke aandacht en plezierbeleving zijn belangrijke ingrediënten bij de medische fitness. Wij helpen u graag bij het behalen van uw persoonlijke doelen die ook worden vastgelegd in een plan van verbetering.
Alle voorzieningen zijn bij Motus aanwezig, voor het herstel van blessures, het verbeteren van (sport)prestaties en het voorkomen van blessures. Er is een diversiteit aan trainingsapparatuur. Elke training is gericht op de motorische grondeigenschappen kracht, lenigheid, coördinatie, uithoudingsvermogen en snelheid. Op dit moment vinden de trainingen plaats op maandag- , dinsdag- en donderdagavond en op donderdagochtend.
U kunt altijd vrijblijvend een keertje komen kijken op één van de trainingen.

Kosten / Vergoedingen

De kosten voor medisch fitness worden betaald via een kwartaal-, halfjaar- of jaarabonnement bij FitFocus Hattem. Medische fitness wordt meestal niet vergoed vanuit de verzekering. Raadpleeg uw eigen aanvullende verzekering voor de mogelijkheden.

Groepper kwartaalper half jaarper jaar
1x 1uur per week€ 44,50€ 43,00€ 39,75
2x 1 uur per week€ 62,50€ 59,00€ 55,75
Inschrijfgeld€ 20,00€ 20,00€ 20,00
Jeugdtarief€ 32,00€ 32,00
tarieven zijn per maand,betaling gaat via automatische incasso en alle tarieven zijn inclusief BTW.

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie en aanmelding kunt u telefonisch contact opnemen met Ivette ter Horst (06 40988289 ) of Magda Willemsen ( 06 41584161) die vanuit FitFocus de medische fitness bij Motus verzorgen. U kunt ook een mail sturen naar fitfocushattem@gmail.com