Terug naar het overzicht

Lezing: wat doet stress met je lijf?

Judith Kruizenga
Hoopjeweg 2b Hattem
2 februari 19:30 - 20:30

Wil je weten wat stress doet met je lijf en wat voor invloed jij op je lijf hebt wanneer je met stress te maken hebt? Schrijf je dan in voor deze lezing!

Iedereen heeft wel eens te maken met stress. Stress brengt je lichaam in staat van paraatheid. Je hartslag versnelt, je spieren spannen zich en je ademhaling versnelt. Bijvoorbeeld de spanning voor een examen, een sollicitatiegesprek of een spannende gebeurtenis. Stress zorgt ervoor dat je extra alert kunt reageren of geconcentreerd kunt werken. Zodra de gebeurtenis voorbij is gaat de spanning normaal gesproken vanzelf weg. Deze spanning hoort bij het leven en is gezond.

Stress is ongezond als je te lang spanning voelt en je geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Deze spanning kan allerlei oorzaken hebben. Het is ook belangrijk hoe je met spanning omgaat. Van te lang en te veel stress krijg je klachten. Het kan leiden tot overbelasting en uitputting. In het ergste geval kun je overspannen of burn-out raken.

Haptotherapie kan je helpen te leren voelen wat goed is voor jou en wat niet. Je leert je grenzen voelen. Je onderzoekt jouw mogelijkheden om het anders te doen en wat je daarvoor nodig hebt. Als je jouw grenzen weer gaat voelen en erkent, kun je hiernaar handelen. Door te luisteren naar jouw lichaamssignalen, hoeft jouw lijf niet te schreeuwen. Zo kun je overbelasting voorkomen.

Deze lezing geeft je inzicht in wat stress is, wat de oorzaken en gevolgen kunnen zijn, wat voor invloed je zelf kunt hebben en hoe haptotherapie je hierbij kan ondersteunen.

Voor wie: iedereen die graag meer wilt weten over wat stress doet met je lijf.
Wie:  door Judith Kruizenga, haptotherapeut en coach.
Wanneer:  woensdag 2 februari van 19:30 – 20:30 uur
Waar: Bij Motus, centrum voor bewust bewegen, Hoopjeweg 2b, 8051 DB Hattem

Kosten: €12,50 incl. koffie/thee en een verantwoorde versnapering

Inschrijven: kan via Motus, hedwig@motus-hattem.nl of 06-22268112
De cursus gaat door bij voldoende aanmelding

Annuleren:
Annuleren voor een cursus, workshop of training van Motus, kan 2 weken van tevoren kosteloos.

Indien een cursus later dan 7 werkdagen voor de cursus wordt geannuleerd, dan gelden de volgende regels:
•Bij annulering tot en met de dag voor aanvang van de cursus, wordt 50% van het cursusbedrag in rekening gebracht.
•Bij annulering op de dag van de cursus, training workshop zelf, wordt het volledige cursusbedrag in rekening gebracht. Dat geldt ook in geval van no-show.
De annulering kan alleen per e-mail worden gedaan via het volgende adres:

Motus, centrum voor bewust bewegen
Hoopjesweg 2b
8051 DB Hattem
t.a.v. Hedwig Slabbekoorn
hedwig@motus-hattem.nl

Annulering Motus:
Motus behoudt zich het recht voor tot zes dagen voor aanvang van de cursus, workshop of training, deze te annuleren wegens onvoldoende deelname. Van onvoldoende deelname is sprake indien wij tot 7 dagen voor aanvang van de cursus, workshop of training minder dan 6 betalende deelnemers hebben aangenomen.

Terug naar het overzicht