Coronanieuws

Update 5 november 2021:

Motus volgt de ontwikkelingen rondom het covid-19 protocol en vooral de veranderingen daarbinnen nauwlettend. De maatregelen die wij momenteel treffen en wat we jou als cliënt vragen lees je hieronder. Twijfel je of jou afspraak wel door kan gaan of wil je samen met de zorgprofessional op zoek naar een alternatief? Bel dan gerust naar 0384440680. Ook bieden we binnen Motus gespecialiseerde revalidatie aan voor mensen die herstellende zijn van het Corona-virus.

Hoe maak je een afspraak?

Het heeft onze voorkeur om te bellen naar 0384440680. Er is een korte gezondheidsscreening waarna een afspraak gemaakt kan worden. 

Screen je gezondheid voorafgaand aan de behandeling

  • Heb jij of één van je huisgenoten neusverkoudheid/hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden Celcius) – dan meld je je af.
  • Indien jij of je huisgenoten last hebben gehad van bovenstaande symptomen, ben jij en zijn je huisgenoten dan 14 dagen klachtenvrij? Indien dat het geval is ben je welkom.
  • Ben je bekend met risicofactoren inzake Corona en zit je in de risicogroep? En dit is niet mondeling besproken met je therapeut? Dan meld je je af en vraag je telefonisch contact met je therapeut.

Gebruik van mondkap

We vragen je altijd een mondkapje te dragen bij bezoek aan Motus. In enkele gevallen kan het zijn dat het mondkapje af mag. De behandelaar zal aangeven of en wanneer deze af mag.  

Anderhalve meter

Een volle wachtkamer is door de 1,5 meter afstand-regel nu niet aan de orde. We hebben bij elke behandelkamer stoelen geplaatst, zodat je veilig kunt wachten op je therapeut. Kom niet te vroeg voor je afspraak, de kans bestaat dat we je vragen buiten te wachten. Ook in de zaal wordt de 1,5 meter aangehouden. Neem daar ook zelf je verantwoordelijkheid in.

Hoe zit het met de veiligheid?

Neem een eigen badlaken mee, zorg voor schone kleren, hygiëne met niezen en hoesten. Desinfecteer je handen in de bij het betreden van de praktijk en probeer daarna nergens meer aan te zitten. Kranten en tijdschriften zijn al weggelegd. Neem een hoeslaken of groot strandlaken mee voor bij de manueeltherapeut en bekkenfysiotherapeut. Neem daarnaast nog 2 extra handdoeken mee voor bij de bekkenfysiotherapeut.

Overige maatregelen

  • Hoe graag wij als behandelaars ook aanraken, voorlopig schudden we nog geen handen!
  • Wij gaan alleen aan het werk als we fit zijn.
    Wij zorgen zelf goed voor onze persoonlijke hygiëne. We hebben de beschermmiddelen die voorgeschreven zijn door RIVM en onze beroepsgroepen.
  • Er is een scherm voor de balie geplaatst en er staat een bakje klaar voor het overhandigen van documenten die wij nodig hebben voor administratie.
  • We hebben waar nodig in het pand lijnen aangebracht op de vloer om looproute en afstand duidelijk te maken.